ترکیب بندی رنگها در طراحی داخلی

colour-interior-design

 

ترکیب بندی رنگها در طراحی داخلی خانه از اصول خاصی پیروی می کند و انتخاب رنگ مناسب نقش بسزایی در ایجاد آرامش محیط خانه برای خانواده ها دارد و رنگ بندی دکوراسیون داخلی یک خانه بر خلق و خوی افراد آن خانه موثر می باشد بنابراین تا جایی که می توانیم باید از رنگ های استفاده کنیم که علاوه بر زیبایی تاثیراتی رفتاری مثبتی بر ما داشته باشند در این مقاله سعی بر آن شده است که از ترکیب بندی های فوق العاده بی نظیر و خاص در دکوراسیون داخلی خانه استفاده شود با ما در ادامه مطالعه این مقاله همراه شوید.

 

1-رنگ های روشن : استفاده از رنگ های شاد مانند سبز، آبی روشن، زرد و نارنجی، احساسات را بر انگیخته و موجب افزایش روحیه می شود. این رنگ ها نشان دوستی و مشوق ایجاد ارتباط هستند. اگر با انتخاب رنگ دیوارهای آشپزخانه و اتاق غذاخوری به مشکل برخورده اید، شاید استفاده از این رنگ ها انتخاب مناسبی باشد.

۲رنگ های تیره : رنگ هایی مانند قرمز، بنفش، آبی پررنگ و سبز یشمی، می تواند حس محدود شدن و حتی غم را القا کند. اما استفاده آنها در جای مناسب و یا برای برخی از وسایل منزل حس آرامش و امنیت را در فرد ایجاد می کند.

 

۳رنگ های گرم : استفاده از رنگ هایی مانند نارنجی و زرد در برخی بخش های خانه یا وسایل منزل، می تواند حس حرارت و گرما را منتقل کند. به همین دلیل استفاده از چنین رنگ هایی در بخش هایی از خانه که مکان هایی برای راحتی و استراحت افراد هستند، توصیه می شود.

۴رنگ های سرد : رنگ هایی مانند آبی بسیار روشن و نزدیک به سفید یا طوسی و یا سبز روشن، اثر آرامبخش دارند. چنین رنگ هایی برای اتاق نشیمن و حتی اتاق خواب استفاده می شوند.

۵آبی تیره : استفاده از این رنگ، موجب افزایش حس ارتباط متقابل خواهد بود و استفاده از آن در کنار رنگ های متضاد، برای مکان هایی مانند اتاق غذا خوری مناسب است.

۶قرمز: رنگ قرمز می تواند انرژی موجود در اتاق را افزایش دهد و تحریک پذیری بیشتر را منجر شود. پس بهتر است به جای استفاده از چنین رنگی در اتاق کودک، آن را برای بخش هایی از آشپزخانه و یا راهرو ها استفاده کنید.

۷طوسی یا فیلی : از استفاده از این رنگ در اتاق غذاخوری و آشپزخانه اجتناب کنید؛ مگر اینکه بخواهید اشتهایتان کم شود. این رنگ، آرامش و البته بی تفاوتی را القا می کند.

سعی کنید با دریافت این نکات، رنگ های مناسب را برای اتاق ها و وسایل خانه خود انتخاب کنید تا از نهایت آرامش و انرژی در محیط منزل بهره مند شوید.

در مبانی دکوراسیون، رنگی که به مقدار و نسبت خیلی زیاد در دکوراسیونی مورد استفاده قرار گیرد، به عنوان رنگ اصلی آن دکوراسیون محسوب می‌شود و رنگی که به مقدار کمتری در فضا دیده شود رنگ تابع یا جانبی نام دارد. اما برخی رنگ‌ها نیز در طراحی داخلی جای دارند که نه رنگ اصلی هستند و نه رنگ جانبی، بلکه به عنوان رنگ‌های چاشنی (یا رنگ برجسته) معروفند.

قهوه ای روشن، قهوه ای تیره و قهوه ای متوسط جزو بهترین رنگهایی هستند که در دکوراسیون خانه استفاده می شوند و درکنار کرم، قرمز آجری یا زرد مایل به قهوه ای ترکیب رنگ های جالبی به وجود می آورند. اتاق نشیمن، آشپزخانه یا اتاق کار شما می توانند کاغذرنگی یا وسایل چوبی قهوه ای داشته باشند. رنگ هایی که در کنار قهوه ای زیبا به نظر می رسند مشکی، کرم، زرد، نارنجی، قرمز، خاکستری، سبز و آبی هستند.

انتخاب سایه رنگ: سایه رنگی را انتخاب کنید که هم زیبا و هم کاربردی باشد. سایه رنگ های روشن تر اتاق را پرنورتر و بزرگتر و سایه رنگ های تیره تر اتاق را لوکس و رمزآلود نشان می دهند.

رنگ فرعی: رنگ های فرعی یا باید با قهوه ای هم خوانی داشته باشند یا با آن ایجاد تضاد کنند. مثلاً کرم یا زرد روشن به خوبی با قهوه ای تیره تضاد برقرار می کنند، در حالیکه طلایی یا مسی متالیک با آن هم خوانی دارند.

سایر مقالات…


*