مشاوره

01_case_studies_1920px

 

 

یک کسب و کار اقتصادی زمانی توجیه­ پذیر و مورد تایید است که به اندازه کافی(بسته به سرمایه و خود سرمایه­ گذار) جریان نقدی و سود ایجاد کند و با خطراتی که در پیش دارد مقابله نماید. علاوه بر این ویژگی­ها، پایداری طرح نیز اهمیت بالایی برخوردار است. امکان­پذیری یک طرح تجاری باید در طولانی مدت نیز برقرار باشد. با هدف اطمینان خاطر در این مقوله، مطالعات امکان سنجی و تهیه طرح توجیهی انجام میگردد.

مطالعات امکان‌سنجی و طرح توجیهی، فرآیندی کنترل شده برای مشخص نمودن همزمان ‏مشکلات و مزایای اجرای یک پروژه یا ورود به یک موقعیت سرمایه‌گذاری است و همراه با توصیف کامل شرایط و برآورد ‏عواید و هزینه‌های ‏(آنالیز هزینه- فایده) انجام آن صورت می‌گیرد. هدف از مطالعات امکان سنجی تعیین میزان امکان‌پذیری و اجرایی بودن یک پروژه و ثمربخشی آن می‌باشد. ‏این مطالعات در حکم گام نخست در فرآیند تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران یا ‏مدیران به حساب می‌آید.‌ لذا مطالعات امکان سنجی نوعی مطالعه بر مبنای تجزیه و تحلیل و آزمون می­باشد که ‏فراهم‌کننده اطلاعات لازم به منظور تصمیم گیری برای حرکت به سمت مراحل طراحی مهندسی و اجرای هر پروژه یا انجام ‏سرمایه‌گذاری است. از این­رو، مطالعات امکان سنجی را می‌توان نقطه عطف فرآیند تصمیم‌گیری در اجرای پروژه یا انجام سرمایه‌گذاری دانست.

مطالعات مربوطه در سه مرحله ذیل انجام می­شود.

  1. مطالعه بازار: بازار محصول از جنبه­ های مختلف از جمله عرضه و تقاضا، ظرفیت تولید، برآورد تقاضای داخلی و… مورد بررسی قرار می­گیرد.
  2. مطالعه فنی: در این قسمت فن­آوری، ظرفیت، محل اجراء، ماشین­آلات و تجهیزات موردنیاز، ساختار اجرایی طرح و … مورد مطالعه قرار می­گیرد.
  3. مطالعه های اقتصادی طرح: در این قسمت به محاسبه و تحلیل شاخص­ های اقتصادی طرح نظیر هزینه­ های ثابت، در گردش، سالیانه و شاخص­های مالی از جمله نرخ بازده داخلی، دوره بازگشت سرمایه، سودآوری طرح و… پرداخته می­شود.

*